+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Protez Diş NedirBeslenme ve sindirim sisteminin başlangıç noktası olan dişlerin zamanla birçok nedenden ötürü bir ya da birden fazla eksilmesi sonucunda yerine üretilen dişlere protez diş denir. Diş bakımı ve diş temizliğinin yapılmaması ya da kaza ve yaralanmalardan dolayı diş eksilmesi olabilir. Protez dişler her hastanın eksilen dişlerinin yerini doldurması için özel olarak üretilmektedir. Diş hekimleri tarafından hastanın muayenesi yapılır ve protez yapılması gereken diş sayısı belirlenmektedir.

Protez Dişin Avantajları

Zaman içerisinde kaybolan dişlerin yerine yaptırılan protez dişlerin birçok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle güzel bir gülüş için eksiksiz dişlere sahip olmak gerekir. Protez dişler sayesinde rahatlıkla gülebilir ve toplum içerinde rahat hareket edebilme imkanı elde edersiniz. Yaptırmış olduğunuz protez diş ağzınıza tam uyum sağladığında beslenmeniz de düzene girecektir. Yemekleri rahatlıkla çiğneyebilir lezzetini de eksiksiz alabilirsiniz. Ayrıca dişlerde eksilme yaşanmasıyla bozulan konuşmalar da protez dişler sayesinde düzelecektir.

Protez Dişin Dezavantajları

Protez dişlerin birçok önemli avantajı olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Protez diş yapılmadan önce öncelikle eksilen dişler için nasıl bir yol izleneceği belirlenmeli. Yapılacak olan protez dişin ölçülerinin tam ve eksiksiz alınması gereklidir. Yerine oturmayan protez dişler ağız yaralanmalarına sebep olmaktadır. Yemek yeme aşamasında sağlam ve yerine oturmamış dişler damak yaralanması oluşturabilir. Ağız içinde yaralar oluşması ağız kokusunda da ciddi bir artışa yol açar