+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

protez diş nasıl yapılırAğız sağlığının başlangıç noktası olan dişlerde zamanla eksilme, kırılma ve diş eti çekilmesi gibi sorunlar ortaya çıkar. Diş temizliği ve bakımının yapılmaması, çene ve dişlere kazalar sonucu gelen darbeler dişlerde eksilmelere yol açar. Diş eksikliğini ortadan kaldırmanın en önemli yöntemi protez diş uygulamasıdır. Kişiden kişiye değişen diş protezleri diş sayısındaki eksikliğe göre planlanarak yapılmalıdır. Hastaların memnuniyeti ön planda tutularak en doğru yönteme karar verilir ve eksik dişlerin yerini yenilerinin gelmesi sağlanır. Halk arasında takma diş olarak da bilinen protez dişler kişiye özel olarak üretilmedir. Hastalardan protez yapılmadan önce özel olarak üretilen malzemeler ile hassas ölçü alınarak üretim süreci başlatılır.

Protez Diş Çeşitleri Nelerdir?

Diş sayısındaki eksilmelere göre farklılık gösteren protez diş çeşitleri temel olarak iki ayrı gruba ayrılmaktadır. Bunlar Sabit ve hareketli protez diş çeşitleridir.

Protez Dişler Nasıl Temizlenmeli?

Protez dişlerin temizliği kullanım ömürlerini direk etkileyen bir faktördür. Protez diş uygulaması yapılan hastanın sabit protez dişi var ise en az günde iki kez fırçalama işlemi yapması gerekmektedir. Tam proteze sahip hastaların yemek yeme işlemlerinin hem öncesinde hem de sonrasında dişlerini çıkartarak su ile temizlemesi gerekir. Ayrıca gece çıkartılan tam protez dişler 1 bardak içerisine diş temizleyici tablet ile birlikte bir miktar su koyularak bekletilmesi uygun bir temizleme yöntemi olacaktır.