+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Güzel gülüşlere sahip olmanın yolu sağlıklı ve temiz dişlerdir. Dişleriniz sağlıklı kalabilmesi için diş temizliği ve diş eti bakımı önemlidir. Dişlerin köklerini koruyan ve kan damarları ile diş köklerinin beslenmesi sağlayan pembe renge sahip dokulara diş eti denir. Diş etleri sayesinde dişlerin sağlam ve güçlü kalması elde edilir.

Diş eti nedir?Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş etleri diş sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Çok fazla sigara, alkol, şekerli ve gazlı içecekler kullanılması öncelikle diş etlerine zarar vermekte sonrasında da diş köklerinin zarar görmesiyle diş kaybına kadar giden bir sürece yol açmaktadır. Dişlerin sürekli ve sık sık fırçalanması diş eti çekilmesini önleyebilir. Diş köklerinin zamanla ortaya çıkması diş etlerinde çekilme başladığını gösterir. Diş taşı ya da diğer adıyla tartarın temizlenmemesi diş etlerine sorun çıkartan başka bir etkendir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Anlaşılır?

Diş fırçalama aşamasında dişlerden kan gelmesi diş etlerinin tehlikede olduğunun işaretidir.  Ayrıca sert meyvelerin özellikle elma armut ısırarak yenilmesi aşamasında meyve üzerinde kandamlası belirtilerinin olması diş etlerinde bir sorun olduğunun göstergesidir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

Öncelikle ağız bakımı ve diş sağlığı için mutlaka günde en az iki kez dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Diş etlerine zarar vermeyen diş fırçaları tercih edilmeli. Altı ayda bir diş taşı temizliği yaptırılması diş eti çekilmelerini önleyecek yöntemler bazılarıdır.