+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş Çürüğü Tedavisi Nasıl Olur?Diş çürüğü zamanla yok olmamaktadır. Sadece diş temizliğinin sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce olmak üzere günde en az iki kez yumuşak bir fırça ile en az 2-3 dk düzenli yapılması ve sonrasında diş ipi ile diş aralarının temizlenmesi gibi işlemler mevcut diş çürüğünün ilerlemesini bir nebze de olsun durdurmaktadır. Diş hekiminiz tarafından sıklıkla takibi yapılan çürüklere, dolgu işlemi, florür, kanal tedavisi, kuron tedavisi ya da çürüğün aşırı ilerlemesi durumunda dişin çekimi işlemi uygulanabilmektedir. Diş çürüğü tedavileri Endodonti uzmanları tarafından yapılır.

Diş Çürüğü Kimlerde Görülür?

Diş çürüğü sadece yetişkinlerde değil süt dişine sahip olan çocuklarda da görülmektedir. Tıp ki yetişkinlere uygulandığı gibi süt dişine sahip çocuklara da aynı işlemler uygulanabilmektedir.

Çürük Diş Ağrır Mı?

Bazı çürük dişler özellikle ilerlemiş çürük dişler ağrı yapacağı gibi bazı çürükler ağrı yapmadan ilerleyebilir.

Çürük Diş Ağrısı İle Baş Etme Yolları Nelerdir?

Çürük dişe özel temizlik ile diş fırçalama ve sonrasında diş ipi ile temizleme diş ağrısını biraz da olsa rahatlatmaktadır. Ağrıyan çürük dile soğuk kompres yapmak iyi geleceği gibi aşırı sıcak ve aşırı soğuk ağrıyı tetikleyebilmektedir. Eczacınıza danışarak bitkisel ilaçlar ağrıyı bir nebze de olsa hafifletmektedir. Diş hekimi tavsiyesi ile kullanılabilecek ağrı kesiciler de yine ağrı ile baş etme yöntemlerinden biridir. En önemli ve kalıcı ağrı kesme yöntemi ağrıyan dişin Endodonti uzmanı tarafından tedavi edilmesidir.