+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Gülüş tasarımı ne işe yarar? Sorusunu en kısa şekilde şöyle cevaplayabiliriz: ağız, diş ve diş eti sorunlarını çözüme kavuşturarak hastaya sağlıklı bir ağız yapısı ve etkileyici bir gülüş armağan eder.

Diş kayıpları, diş eti rahatsızlıkları, dişlerin dizilimindeki problemler, çapraşıklıklar, renklenmeler, çürükler buna örnektir. Gülüş tasarımı bu ve benzeri estetistiksel sorunları ortadan kaldırarak hastaya özgüvenini ve ağız sağlığını geri kazandırır.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Modern estetik diş hekimliği uygulamalarından biri olan gülüş tasarımı; dişleri ve diş etlerini, hastanın gereksinimlerine ve yüz şekline uygun duruma getirmektir. Tedavide amaç, mümkün mertebe doğal ve güzel bir görünüm sağlamaktır. Multidisipliner bir yaklaşımla uygulanan gülüş estetiği, pek çok işlemin bir arada yapılmasını gerektirir.

Gülüş Tasarımı İşlemleri Nelerdir?

Tüm hastaların estetik ihtiyaçları farklıdır. Bu nedenle belirlenecek işlemler değişiklik gösterir. Hangi operasyonların tercih edileceğine karar verilirken; hastanın yaşı, yüz hatları, cinsiyeti, beklentileri ve buna benzer faktörler göz önünde bulundurulur.

Yapılacak ilk şey, -varsa- çürüklerin tedavi edilmesi ve daha sonra diş temizleme işleminin yapılmasıdır. Daha sonra uygulanabilecek işlemlerden bazıları şöyledir:

  1. Diş eti estetiğine yönelik girişimler (Gingivektomi)
  2. Protez ve implant uygulamalarıyla diş eksikliklerini giderme
  3. Diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri
  4. Porselen lamine ve kaplama çeşitleri
  5. Ortodontik tedavi uygulamaları (Şeffaf plak, tel tedavileri ve benzeri yöntemler.)
  6. Zirkonyum kaplamalar