+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]
Diş Çürüğü Neden Oluşur Ve Süreç Nasıl İlerler?

Diş çürüklerinin oluşmasında akla ilk kalıtım gelmektedir. Tükettiğimiz gıdalar ve yaptığımız diş bakımı da diş çürüğü oluşumunu etkilemektedir. Anne karnında diş ve çene yapımız gelişmeye başlamaktadır. Annenin sağlıklı beslenmesi hem gebelik döneminde hem emzirme döneminde bebeğin diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.  Ek gıdaya geçilen bebeklerde tadım günleri ya da öğün denemeleri sonrası da mutlaka diş temizliği yapılmalıdır. Çocukluk dönemimde günde iki kez en az iki ya da beş dakika yumuşak fırça yardımı ile dişlerin fırçalanması gerektiği çocuklara anlatılmalı ve sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez diş temizliği rutini oluşturulmalıdır. Tüketilen gıdaların başında gelen glüten, vücudun ihtiyacından fazla tüketilen karbonhidrat ve zararları fazlaca olan şeker, abur cubur olarak adlandırılan sağlıksız yiyecekler diş çürüklerini tetiklemektedir.

Diş Çürükleri Ağrı Yapar Mı?

Dişlerde küçük kahverengileşme şeklinde başlayan diş çürüğü başlarda ağrı yapmayabilir. Ağrı olmaması durumun önemsiz olduğunu göstermemektedir. Altı aylık ya da en geç bir yıllık diş hekimi kontrolleri ile dişlerdeki kahverengileşme takip edilmelidir. Çürük, diğer dişlere de sirayet edeceğinden çürümeye başlayan dişin kontrolü oldukça önemlidir.

Diş Çürüklerinden Kurtulmak Mümkün Mü?

Diş sağlığı ve temizliğine dikkat edilmediği sürece dişleriniz her zaman risk altındadır.Diş çürümeleri en dönemde tespit edilirse kanal tedavisi yöntemi ile diş çürüğü temizlenir bir ilerlemesi durdurulur.